درمان آستیگمات با عینک
آستیگمات، یکی از مشکلات بینایی رایج است که معمولاً به عنوان اشکالی در شکل عینک یا لنزها نمایان میشود. این مشکل عینکی، به دلیل ناهمگنی تركیبی عینک یا لنزها نسبت به شعاعهای نوری است که به چشم وارد میشود، ایجاد میشود. آستیگمات میتواند باعث بروز علائمی مانند تاری دید، سردرد، خستگی چشمی و حتی اشیب طبیعی چشمی شود.
آستیگمات چیست؟
عارضهای که بینایی را از حالت تاری به وضوح تغییر میدهد.
چشم هر فرد دارای یک عدسی کروی است که به طور طبیعی تصاویر را روی شبکیه متمرکز میکند. اما گاهی اوقات این عدسی از شکل کروی خود خارج شده و به حالت بیضی شکل تبدیل میشود. این تغییر شکل باعث ایجاد دو کانون خطی به جای یک کانون نقطهای میشود، و در نتیجه تصاویر به ناحیههای نامساوی شبکیه تقسیم میشوند. این وضعیت منجر به دیدن تصاویر تار و نامشخص در دور و نزدیک میشود.
آستیگماتیسم چشم ناشی از عدم انحنای یکنواخت قرینه است که در نتیجه آن عدسی چشم به صورت منظم تغییر شکل نمیکند. افراد مبتلا به این بیماری به تاری دید در دور و نزدیک دچار میشوند. یک ویژگی مهم آستیگماتیسم این است که از بدو تولد ممکن است به وجود آید و تغییرات در دید در طول زمان نمیآورد. این به افراد این امکان را میدهد که در هر سطح سنی یا فعالیتی که باشند، با استفاده از اقدامات تصحیحی، مشکل بینایی خود را بهبود ببخشند.
زمان استفاده از عینک آستیگمات: راهنمایی برای بهبود بینایی
آستیگماتسیم میتواند تاثیرات مخربی بر روی بینایی شما داشته باشد، اما خوشبختانه با استفاده از عینک مناسب و راهنمایی چشم پزشک، میتوانید این مشکل را مدیریت کنید. اگر به علائم آستیگماتیسم دچار شدهاید، این نکات مهم را در نظر بگیرید:
- معاینه توسط چشم پزشک: اگر متوجه علائم آستیگماتیسم شدهاید و دیدتان تار و خسته است، اولین گام این است که یک معاینه توسط چشم پزشک انجام دهید. چشم پزشک میتواند وضعیت بینایی شما را ارزیابی کرده و بهترین تصحیح را توصیه کند.
- زمان مناسب برای استفاده از عینک: بهترین زمان برای استفاده از عینک آستیگمات، زمانی است که دید شما تار شده و احساس خستگی چشم میکنید. این ممکن است هنگام خواندن، رانندگی، یا هر فعالیتی که نیاز به دید واضح دارد، باشد.
- تجویز لنز مناسب: برای تصحیح آستیگمات، چشم پزشک احتمالاً لنزهای تک دید خمیده را برای شما تجویز میکند. این لنزها به طور ویژه طراحی شدهاند تا شکست نور را متعادل کنند و تصاویر را واضحتر کنند.
توجه کنید، اگر با آستیگماتیسم دست و پنجه نرم میکنید، از یک چشم پزشک حرفهای مشورت بگیرید و راهکار مناسب برای بهبود بینایی خود را پیگیری کنید.
علائم آستیگمات بودن چشم چیست؟
- تاری دید: یکی از نشانههای بارز آستیگمات، دیدن تصاویر به شکل تار و نامشخص در هر فاصلهای است. این تاری دید ممکن است به صورت مداوم یا در مواقع خاصی مثل خستگی چشم ایجاد شود.
- ناتوانی در تمرکز: افراد ممکن است دشواری در تمرکز بر روی اشیاء داشته باشند، به ویژه در موقعیتهایی که نور کم دارند یا نزدیک به یک منبع نور قرار دارند.
- خستگی چشمی: آستیگمات میتواند باعث خستگی سریع چشمها شود. افراد ممکن است حتی بعد از فعالیتهای کوچکی نیاز به استراحت چشم داشته باشند.
- سردرد: دچار آستیگمات بودن چشم شدهاید، سردرد نیز ممکن است یکی از عوارض همراه باشد. ناتوانی در تمرکز بر روی اشیاء و تلاش برای دیدن واضح تصاویر میتواند منجر به سردرد شود.
- ناپایداری بینایی: بعضی از افراد ممکن است تغییرات در بینایی خود را تجربه کنند. به عبارت دیگر، در یک لحظه تصاویر واضحتر به نظر میآید و در لحظهای دیگر تار میشوند.
آیا آستیگمات درمان می شود؟
در پاسخ به سوال آیا آستیگمات با عینک درمان میشود، باید بگویم که بله، عینک و لنزهای تصحیحی میتوانند به طور موثری مشکل آستیگمات را درمان کنند. عینکها و لنزهای تصحیحی با ترتیبات ویژهای طراحی میشوند تا نور به چشم به شکل صحیحی وارد شود و تصویر متناسب با بینایی طبیعی ایجاد شود.
برای دریافت عینک یا لنز مناسب برای آستیگمات، شما باید یک ملاقات با یک اپتومتریست (یا اپتومتریست) داشته باشید. این تخصصیترین حرفهای است که در زمینه اندازهگیری و تصحیح مشکلات بینایی متخصص است. آپتومتریست با استفاده از تستهای ویژه و دستگاههای پیشرفته، میزان آستیگمات و نیاز به تصحیح را اندازهگیری میکند و عینک یا لنز مناسب را تجویز میکند.
بنابراین، اگر شما دارای مشکل آستیگمات هستید و میخواهید بینایی خود را بهبود ببخشید، با مشاوره اپتومتریست و تجویز عینک یا لنز مناسب، میتوانید این مشکل را درمان کنید. از طرف دیگر، در موارد شدیدتر آستیگمات، روشهای جراحی نیز برای تصحیح ممکن است مورد استفاده قرار گیرند، اما عینک و لنزها به عنوان راهکار اولیه و غیرجراحی معمولاً توصیه میشوند. برای دیدن انواع عینک های آفتابی و طبی با کیفیت به صفحه فروشگاه عینک دیدگان مراجعه فرمایید.